Historicus en jurist. Wellicht kennen Hilversummers Pieter van de Hilversumse Historische Kring Albertus Perk, het Fietsgilde of de botanische tuin Pinetum Blijdenstein.
Publicaties
Jurjen Zeilstra (1961)
Studeerde geschiedenis in de theologie in Utrecht, promoveerde in 1995 te Utrecht op het proefschrift European Unity in Ecumenical Thinking, 1937-1948, Zoetermeer 1995.
Hij was werkzaam in het onderwijs als docent geschiedenis, als docent kerkgeschiedenis aan het Nederlands Bijbel Instituut en als Hervormd predikant te Austerlitz.
Sinds 1993 predikant te Hilversum, vandaag werkzaam in de Protestantse wijkgemeente Regenboogkerk.
Hij is vrijwel dagelijks met de bijbel bezig, niet alleen binnen, maar als het kan ook buiten de kerk.
Jurjen is als historicus in 2018 gepromoveerd bij de vakgroep religiegeschiedenis aan de Vrije Universiteit te Amsterdam op de biografie over Dr. W.A. Visser ’t Hooft: Visser ’t Hooft (1900-1985), een leven voor de oecumene. Engelse en Duits vertalingen van dit boek verschijnen voorjaar 2020.
Jurjen is als vaste predikant-adviseur vanuit de Protestantse gemeente Hilversum aan het Bijbelcafé verbonden.
Studeerde theologie in Amsterdam en deed aanvullende studies in semitische talen en antieke retorica. Werkte bij de Stichting Philadelphia en als onderzoeker en docent bij de sectie Nieuwe Testament van de theologische faculteit van de VU.
Is sinds 1999 verbonden aan de Protestantse Gemeente Hilversum, eerst bij de wijkgemeente Bethlehemkerk, sinds 2017 bij de wijkgemeente Morgenster.
Is qua zangstem tenor, qua instrument bas. Houdt zich graag bezig met kerkmuziek en religieuze kunst.
Is zeer geboeid door de vraag hoe het evangelieverhaal in onze tijd tot spreken kan komen, en volgt daarom op dit moment ook de missionaire specialisatie van de PKN.
(1965) is predikant van de Hervormde wijkgemeente Grote Kerk.
Daarnaast is hij bijzonder hoogleraar Geschiedenis Gereformeerd Protestantisme vanwege de Gereformeerde Bond aan de Protestantse Theologische Universiteit, locatie Amsterdam.
Zijn onderzoek richt zich op de vroege reformatie in de Nederlanden.